Recept | Huvudrätt | Fläskkött

Asiatisk färspanna med vitkålssallad

Foto: Nurlan Emir Asiatisk färspanna med vitkålssallad

Härligt lättlagad färspanna med asiatiska influenser. Rätten serveras med en vacker vitkålssallad. (MatHems familjekasse v34 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2. Färspanna: Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chili och purjolök.
3. Blanda soja, fisksås, limesaft, honung och vatten i en liten skål.
4. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen på medelhög värme.
Finfördela färsen ordentligt och låt den bli genomstekt. Tillsätt vitlök, ingefära, chili och purjolök och låt fräsa ytterligare i 2-3 min. Tillsätt sojasåsen och puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.

5. Topping: Skölj och strimla salladslök. Grovhacka koriander och jordnötter.

6. Vitkålssallad: Skala och riv morötterna och hyvla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Skölj och strimla salladslöken.
Blanda i en skål och tillsätt rivet limeskal, limesaft, vit balsamvinäger och olja. Blanda om och smaka av med salt.
7. Lägg upp ris, färsfräs och vitkålssallad på fyra tallrikar. Toppa med salladslök, koriander och jordnötter.

Recept: Mari Bergman
Näringsvärde: 703 kcal. 35 g protein, 32 g fett, 66 g kolhydrater

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Anne :

Gott och enkelt!

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst