Asiatisk färsfräs i salladsblad med limepicklad rödkål
Mari Bergman

Asiatisk färsfräs i salladsblad med limepicklad rödkål

30 minEnkelt
314,00 kr
4 portioner32,11 kr per portion
En fräsch, smal och smakrik rätt med Asiatisk färsfräs i salladsblad serverat med limepicklad rödkål. Tips, vill du ha en lite matigare rätt så går det utmärkt att servera lite ris vid sidan om. För att göra rätten glutenfri, välj glutenfri soja. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här.

Färs
3,5 mskJapansk soja
1 stIsbergssallat
10 gChilipeppar Färsk
3 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stPurjolök
1 krmSalt Fint
1 mskHonung Flytande
1 mskFärsk ingefära
1 stPaprika
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stBlomkål Färsk
2 mskRapsolja
1 stLime
2 mskFisksås - Asiatisk
500 gKöttfärs - Nöt
Rödkål
1 mskHonung Flytande
1 stLime
0,5 tskSalt Fint
0,5 mskVitvinsvinäger
250 gRödkål Färsk
2 mskVatten
Instruktioner
1

Rödkål: Skölj och strimla rödkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Lägg kålen i en bunke och tillsätt limeskal- och saft, vinäger, honung, salt och vatten. Massera kålen ordentligt med händerna och låt stå till servering.

2

Färs: Skölj och finhacka purjolök och chili. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och tärna paprikan och finhacka blomkålen till ett smul.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen till den är genomstekt. Häll över den på en tallrik och stek sedan purjolök, vitlök, chili, ingefära, paprika och blomkål i ny olja ca 2 min.

4

Tillsätt färsen och blanda om. Tillsätt soja, fisksås, honung och limesaft. Fräs ihop och smaka av med salt och peppar.

5

Lossa salladsbladen så att du får minst 8 st. Skölj dem och lägg upp på ett fat. Fördela färsfräset i bladen och toppa med den picklade kålen. Vik ihop och ät med händerna.

Näringsvärde: Kcal: 360, Protein: 29 gram, Fett: 16 gram, Kolhydrater: 22 gram

Bild:

Sanna Livijn Wexell