Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Ärtrisotto med rostad blomkål

Foto: Sanna Livijn Wexell Ärtrisotto med rostad blomkål

En krämig risotto är aldrig fel. Toppa med godaste tillbehöret i form av rostad blomkål! (Tastelines matkasse v25 2016)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Ärtrisotto: Koka upp buljongen och låt den sjuda i en kastrull bredvid risotton. Vattnet måste vara varmt, annars avstannar tillagningen av riset.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olivolja, tillsammans med riset. Riset ska bli blankt och något transparent men det ska inte ta färg.
3. Häll på vinet och låt det sjuda på svag värme. Häll på hälften av det heta vattnet när vinet kokat ner en aning och rör sakta tills allt absorberats innan resten av vattnet hälls på. Rör ofta så att den rätta krämigheten kommer fram. Låt småkoka i ca 15 minuter.

4. Ärtpuré: Dela blomkålen i mindre buketter och lägg i en kastrull tillsammans med ärtor och vitlök. Häll på vatten så att det precis täcker. Tillsätt lite salt och peppar. Låt det hela koka upp. Häll av vattnet men spara ca 2 dl till mixning av purén.
5. Mixa purén slät med kokvattnet och en klick smör.

6. Ärtrisotto: Rör ner purén i riset och smaka av med salt och peppar samt riven grana padano.

7. Rostad blomkål: Bryn blomkålen med lite olivolja i en stekpanna.

Lägg upp risotton i djupa tallrikar och toppa med rostad blomkål, riven grana padano, finhackad gräslök samt ruccola.

Recept: Anna Wadle
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 633 kcal, 21 g protein, 31 g fett, 62 g kolhydrater.

Ca 59,15 kr/port Summa 236,60 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst