Ärtburgare med chilimajo och karamelliserad lök
Mari Bergman

Ärtburgare med chilimajo och karamelliserad lök

20 minEnkelt
334,50 kr
4 portioner47,22 kr per portion
Saftiga cheeseburgare på ärtfärs som toppas med karamelliserad lök och chilimajo.</br></br> Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,31

Burgare
400 gVeg. Hamburgare
1 mskRapsolja
420 gHamburgerbröd
Topping
1 stTomater
1 stKrispsallat
100 gHamburgerost
4 mskMajonnäs Smaksatt
Karamelliserad lök
2 stGul lök
2 mskMat & Bak Smör
0,5 tskStrösocker
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Värm ugnen till 150 grader.

2

Karamelliserad lök: Skala och strimla löken. Stek löken sakta i smör på medelvärme i ca 15 min tills den blir gyllene. Tillsätt salt och socker och låt den steka i ytterligare 2 min.

3

Burgare: Hetta upp en stekpanna med olja och bryn burgarna på medelhög värme i ca 5 min/sida. Lägg en skiva ost på varje burgare och låt de smälta.

4

Topping: Skölj och skiva tomaterna och lossa 4 st salladsblad. Rosta bröden i lite olja i en varm stekpanna.

5

Montering: Bred chilimajo på undersidan av varje bröd, lägg på salladsblad, hamburgare med ost och tomatskivor. Toppa med karamelliserad lök och lägg på överdelen av hamburgerbrödet. Ät och njut!

Bild:

Nurlan Emir