Recept | Buffé | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Apelsin- och granatäppelsallad med senapsdressing och hackade mandlar

Foto: Nurlan Emir Apelsin- och granatäppelsallad med senapsdressing och hackade mandlar

En underbar sallad som passar perfekt till julbordet eller på buffén.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sallad: Skala apelsinerna och skär fruktköttet i klyftor. Pressa apelsinsaften som blir över i apelsinerna i en skål till dressingen.
2. Skölj och strimla fänkålen. Pilla ur granatäppelkärnorna och lägg i en skål. Skölj och strimla krispsalladen.
3. Grovhacka mandlarna och persiljan.

4. Dressing: Tillsätt olja, balsamvinäger, senap, citronsaft och honung i skålen med apelsinsaften. Smaka av med salt och peppar.

2. Blanda salladsmixen, krispsalladen, fänkålen och apelsinklyftorna på ett fat. Ringla dressingen över och toppa med granatäppelkärnor, hackade mandlar och persilja.

Servera på julbordet eller som en sidesallad till en god varmrätt.

Recept Mari Bergman

Ca 26,56 kr/port Summa 212,50 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst