Recept | Efterrätt och Godis | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Apelsin- och citronpaj

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:

1 sats blir cirka 12 bitar paj.

Tillagning:

Smält smöret. Mixa ihop kex och smör i en matberedare. Platta ut smulorna i botten och upp på kanterna av en pajform.
Ställ formen kallt.

Blanda ner saft från citronerna och apelsinerna i en kastrull tillsammans med socker och majsstärkelse. Riv skalet från en 1/3 av citronerna och hälften och apelsinerna och lägg i.

Separera äggen. Lägg äggulorna i en skål.

Koka upp apelsin- och citronblandningen under vispning. När den tjocknat slås den het över äggulorna under kraftig vispning. Ställ den att svalna.

Sätt ugnen på 200°. När citron- och apelsinkrämen har svalnat vispas äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i krämen.

Häll fyllningen i pajformen med kexbotten. Grädda pajen på nedersta falsen ca 20 min. Servera med lättvispad grädde.

Varor du kanske har hemma?

Ca 140,65 kr/port Summa 140,65 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Leskeelehort :

Leskeelehort :

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst