Recept | Brunch | Ris, Gryn & Mjöl

American Pancakes

Foto: Sanna Livijn Wexell American Pancakes

Tjocka, söta och riktigt härligt fluffiga pannkakor. Toppa med lönnsirap och färska bär och lyxfrukosten är komplett!

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Smält smöret. Blanda det med ägg, grädde och vatten. Rör ihop de torra ingredienserna. Blanda ner i smeten och rör tills den blir slät. Om du hinner, låt gärna smeten vila en stund.

2. Stek i medelvarm panna med smör ungefär 1-2 minuter på varje sida. Pannkakorna ska vara tjocka.

3. Servera med bär och lönnsirap efter smak.

Recept: Mari Bergman
Foto: Sanna Livijn Wexell

Ca 48,69 kr/port Summa 194,75 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

firstname_removed :

firstname_removed :

Gisli :

ett tips för att få extra fluffiga pannkakor är att INTE vispa ihop ingredienserna tillsammans, vispa de blöta tillsammans och sedan använder du slickepott för att vända i mjölblandingen, det skall bli till en mellantjock konsistens och inte rinnig

Isabelle :

Det var så himla gott . Det var som om man lyftes upp ur mörkret på några få sekunder . Prova du också .

Mattias :

Extremt trist recept. Blev inte alls något liknande amerikanska pannkakor. Gör istället enligt följande recept: 5 dl (300gr) vetemjöl 2 ½-3 tsk bakpulver 1 tsk salt 3 msk socker drygt 2 dl mjölk/vispgrädde 3 ägg 50 g smör Samma tillvägagångssätt som ovanstående men mer "rätt" pannkakor. Betydligt tjockare smet som är lätt att klicka ur en flaska till små tjocka pannkakor med den rätta smaken.

Mathem :

hej! 1dl står det i receptet. // Alexander

Bo :

Hur mycket grädde?

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst