Recept | Gryta | Vilt

Älgfärsgryta med trattkantareller recept

Älgfärsgryta med trattkantareller recept

Busenkel och snabblagad gryta på älgfärs och kantareller. Vilt och svamp passar, som bekant, utmärkt ihop. Här serveras den höstliga grytan med tagliatelle och en fräsch tomatsallad.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Lägg den rensade svampen i en stekpannan och slå på vatten. Förväll svampen tills all vätska har kokat in.

Tillsätt en klick smör och stek tills svampen fått färg. Lägg över svampen i en gryta medan du bryner hackad lök och färs i en stekpanna.

Skölj purjolöken noga. Finstrimla några centimeter av den gröna delen och lägg åt sidan.

Skär resterande purjolök i grova bitar. Häll i färsen i grytan tillsammans med grädde, soya och grovt skuren purjolök. Salta och peppra. Låt puttra på svag värme i ca 20 minuter. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Sallad
Blanda olivolja med vinäger. Salta och peppra. Skär tomater i skivor och strö över finstrimlad purjolök. Slå över vinägrett och blanda ihop.

Servera grytan med tagliatelle och sallad. Smaklig måltid!

Ca 78,13 kr/port Summa 312,50 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

MatHem :

Hej Malin, tack för din kommentar. Detta recept är gjord av en av våra medlemmar, men jag vidarebefordrar din fråga till våra receptansvariga så att de kan kontrollera att receptet stämmer. Allt gott/Sara

Malin :

Ska det verkligen vara 10st paket med trattkantareller?

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst