Älgfärsgryta med trattkantareller recept

Älgfärsgryta med trattkantareller recept

30 minEnkelt
296,70 kr
4 portions46,07 kr per portion
Busenkel och snabblagad gryta på älgfärs och kantareller. Vilt och svamp passar, som bekant, utmärkt ihop. Här serveras den höstliga grytan med tagliatelle och en fräsch tomatsallad.

Gryta
1 stPurjolök
2 mskKinesisk soja
1 stGul lök
400 gÄlgfärs
1 dlVatten
2,5 dlVispgrädde
50 gTrattkantareller Torkade
2 mskMat & Bak Smör
Tillbehör
500 gTagliatelle
Sallad
6 stKvisttomater
2 mskOlivolja
1 tskVinäger
Instructions
1

Lägg den rensade svampen i en stekpannan och slå på vatten. Förväll svampen tills all vätska har kokat in.

Tillsätt en klick smör och stek tills svampen fått färg. Lägg över svampen i en gryta medan du bryner hackad lök och färs i en stekpanna.

Skölj purjolöken noga. Finstrimla några centimeter av den gröna delen och lägg åt sidan.

Skär resterande purjolök i grova bitar. Häll i färsen i grytan tillsammans med grädde, soya och grovt skuren purjolök. Salta och peppra. Låt puttra på svag värme i ca 20 minuter. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Sallad Blanda olivolja med vinäger. Salta och peppra. Skär tomater i skivor och strö över finstrimlad purjolök. Slå över vinägrett och blanda ihop.

Servera grytan med tagliatelle och sallad. Smaklig måltid!