Älgfärsgryta med kantareller
Mari Bergman

Älgfärsgryta med kantareller

45 minEnkelt
611,75 kr
4 portioner62,79 kr per portion
En härlig höstgryta med kantareller. Använd gärna trattkantareller om du har! (Tastelines matkasse v37 2015)

Tillbehör
800 gPotatis Fast
4 mskRårörda Lingon
150 gSugarsnaps
Älgfärsgryta
400 gÄlgfärs
2 krmSvartpeppar Malen
150 gKantareller
1 mskKinesisk soja
0,5 stPurjolök
1 mskOlivolja
2,5 dlVispgrädde
1 mskMat & Bak Smör
1 dlVatten
1 tskSalt Fint
200 gPalsternacka
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka potatisen i saltat vatten.

2

Älgfärsgryta: Skölj och skiva purjolöken. Skala och tärna palsternackan och putsa kantarellerna.

3

Hetta upp lite smör och olja i en gryta eller stor stekpanna och fräs purjolök, palsternacka och kantareller. Tillsätt älgfärsen och stek den genomstekt. Tillsätt grädde, vatten, soja och låt grytan koka ihop under lock ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Förväll sugarsnaps i varmt vatten ca 1 min. Sila av och lägg upp i en skål.

Servera älgfärsgrytan tillsammans med kokt potatis, sugarsnaps och rårörda lingon.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: Kcal: 696 Fett: 38 g Protein: 31 g Kolhydrater: 53 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell