Recept | Gryta | Vilt

Älgfärsgryta med kantareller

Foto: Sanna Livijn Wexell Älgfärsgryta med kantareller

En härlig höstgryta med kantareller. Använd gärna trattkantareller om du har! (Tastelines matkasse v37 2015)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Tillbehör: Koka potatisen i saltat vatten.

2. Älgfärsgryta: Skölj och skiva purjolöken. Skala och tärna palsternackan och putsa kantarellerna.

3. Hetta upp lite smör och olja i en gryta eller stor stekpanna och fräs purjolök, palsternacka och kantareller. Tillsätt älgfärsen och stek den genomstekt. Tillsätt grädde, vatten, soja och låt grytan koka ihop under lock ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

4. Tillbehör: Förväll sugarsnaps i varmt vatten ca 1 min. Sila av och lägg upp i en skål.

Servera älgfärsgrytan tillsammans med kokt potatis, sugarsnaps och rårörda lingon.


Recept: Mari Bergman
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde:
Kcal: 696
Fett: 38 g
Protein: 31 g
Kolhydrater: 53 g

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 400 g älgfärs
Ca 87,64 kr/port Summa 350,55 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst