Recept | Huvudrätt | Vilt

Älgfärsbiffar med mozzarella i tomatsås

Foto: Linnea Swärd Älgfärsbiffar med mozzarella i tomatsås

Pannbiffar fyllda med mozzarella som får puttra ihop med en smarrig tomatsås. (Tastelines matkasse v6 2014)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och dela potatisarna på mitten och lägg dem på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen ca 35 min.

2. Biffar: Blanda färsen med ägg, salt, peppar, grädde och basilika. Skär mozzarellan i mindre bitar och tillsätt till färsen. Blanda om ordentligt och forma 8 biffar.
3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna på medelhög värme ca 2 minuter på båda sidor så att dem får en fin gyllenbrun stekyta. Lyft upp biffarna och lägg dem på en tallrik. Sänk värmen.

4. Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Tillsätt lite mer olja i pannan och höj värmen igen. Fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs runt 30 sekunder. Slå på krossade tomater och tillsätt vatten, honung, salt och peppar. Låt såsen puttra ihop och lägg ner biffarna. Sätt på ett lock om du har, eller lägg över aluminiumfolie. Låt biffarna sjuda på medelvärme i tomatsåsen ca 10 min, eller tills biffarna är helt klara.

5. Tillbehör: Koka upp vatten till haricots vertsen och värm dem så att de tinar men låt dem inte koka. Sila av vattnet och lägg upp i en skål. Strö över lite flingsalt.

Servera biffarna tillsammans med ugnspotatis och haricots verts.

Recept: Mari Bergman

Näringsvärde:
Kcal: 526
Fett: 25 g
Protein: 35 g
Kolhydrater: 38 g

Ca 68,63 kr/port Summa 274,50 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst