Nu tar vi dina postpaket i retur!

Mh -postpaket -i -retur _v6

Denna tjänst är för tillfället tillgänglig i Storstockholm, Södertälje, Enköping, Västerås, Köping och Uppsala. Alltså postnummer som börjar med 1 eller 7. Övriga områden kommer att öppnas upp allteftersom.

Nu tar vi dina postpaket i retur!

MatHem lever för att förenkla din vardag. Och nu tar vi ännu ett steg genom att lansera Postpaket i retur, i samarbete med Postnord. Slå in och märk paketet enligt leverantörens instruktioner, så tar vi med det tillbaka nästa gång vi kommer med en leverans. Du behöver inte ens boka i förväg. Enkelt, eller hur! 

Så funkar det
1. Dubbelkolla att paketet ska returneras via Postnord
2. Slå in paketet enligt anvisningar från din leverantör
3. Fäst retursedeln på paketet. Du kan oftast skriva ut en ny via din leverantörs hemsida
4. Lämna paketet till oss vid nästa leverans. Vi skannar det på plats, och du får kvitto via SMS eller epost.
(Lämna aldrig ett paket om det inte blivit skannat)

Notera att vi endast tar paket via Postnord i retur. Ska ditt returpaket skickas med någon annan (t ex DHL) kan vi tyvärr inte hjälpa dig just nu. 

Regler
Maxvikt 35 kg.
Paketet måste vara väl packeterat och streckkoden måste vara skanningsbar (ej veckad eller liknande).
Etiketten måste vara märkta med siffrorna 22 eller 24 i rutan.

 

Tunga paket (över 20 kg)
Väger ditt returpaket över 20 kg har vår chaufför rätt att be dig om hjälp för att bära paketet till bilen.

Följande är inte tillåtet
Dyrbart innehåll till exempel guld, silver, ädelstenar, konst, antikviteter, mynt, sedlar och i var mans hand gällande värdehandling.
Plastkort som kan missbrukas av obehöriga (såsom exempelvis bankkort, kreditkort och telefonkort).
Tobak, snus, alkoholhaltiga drycker enligt alkohollagen, vapen, vapendelar, ammunition och illegal narkotika/droger.
Växter, färskvara eller gods som kräver kyla eller värme utöver normal transporthantering. Mänskliga kvarlevor, askurnor, kroppsdelar och organ samt döda eller levande djur.
Däck till motordrivna fordon. Däck kan påverka livsmedel. Kunden får kontakta Postnord kundtjänst för att boka upphämtning på 0771-33 33 10.
Biologiska ämnen som är smittförande samt diagnostiska prover som inte är förpackade enligt IATA:s förpackningsinstruktioner. Närmare upplysningar om biologiska ämnen och förpackningar lämnas av PostNords kundservice, eller av Smittskyddsinstitutet, 171 82 Solna, 08-457 23 00, smitt-skyddsinstitutet.se.
ADR, Farligt gods är heller inte tillåtet. Vad som är farligt gods framgår av information på www.msb.se Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst