MatHems historia

Så gick det till när familjen Kull försökte få ihop sin vardag – och startade MatHem.se.

Stress och brist på fantasi

Tomas Kull - Klicka för större version

”Vi har ingen middag – kan inte du handla på vägen hem?” Tomas Kull var van vid frågan. Med fru och två barn hände det titt som tätt att Tomas fick ta en tur förbi mataffären på vägen hem. Men vad skulle Tomas köpa? Trött och stressad efter en hel dags jobb gick hjärnan gärna på tomgång. Kreativiteten och inspirationen var nära noll. Det fick helt enkelt bli som vanligt när Tomas lagade mat: pasta Carbonara eller ugnspannkaka med fläsk igen. Och igen. Och igen.

Det ständiga dåliga samvetet

Egentligen saknades inte intresset för matlagning; Tomas var själv uppväxt i en matglad familj, och tillsammans med sin fru hade Tomas egentligen som mål att servera god, varierande och hälsosam mat. Problemet var bara att inspirationen saknades och att framförhållningen ofta var dålig. Och eftersom detta skedde under en tid då det var en bedrift att åka iväg med två små barn till affären – och då både Tomas och hans fru arbetade som mest – blev resultatet alltför ofta ett tomt och ekande kylskåp.

En idé börjar ta form

Tomas nöjde sig inte med de ständiga pastorna och pannkakorna – med bristen på inspiration eller bristen på framförhållning. Istället började han fundera på vilken hjälp Tomas själv behövde. Vad som skulle kunna göra vardagen lite mindre stressande. Idén om en helt ny sorts hemsida började ta form:

  • Man ska kunna använda hemsidan för att bestämma vilka maträtter man ska äta den närmsta tiden. Sedan ska hemsidan själv göra om recepten till en handlingslista.
  • Man ska kunna styra urvalet av varor till vad som är viktigt för familjen, t ex att råvarorna är ekologiska eller laktosfria.
  • Man ska kunna lägga till – och prenumerera på – övriga varor som man brukar handla ofta, t ex mjölk, bröd och pålägg.
  • Maten ska levereras hem till dörren den tid man själv bestämmer. Med recept och allt.

Vikten av att snabbt kunna hitta rätt

Ju mer Tomas pratade med familjen om den nya hemsidan, desto fler idéer dök upp. Vid ett tillfälle hade de till exempel besök av en glutenallergiker, och upptäckte hur krångligt det var att försöka läsa innehållsförteckningarna på alla varor i butiken. Och vips var ännu en idé till den nya hemsidan klar: Man ska snabbt och enkelt kunna hitta varor som uppfyller vissa specifika krav, till exempel att de är ekologiska, nyckelhålsmärkta, laktosfria, mjölkproteinfria eller glutenfria.

Idén växer till en hel matvaruaffär

Den sista grundstenen i vad som skulle komma att bli MatHem kom Tomas på själv:
Hemsidan måste erbjuda ett brett sortiment av varor – mycket bättre än närbutiken runt hörnet.

Med dessa idéer som grund började han förverkliga sin dröm i slutet av 2006. Resten är som man säger historia. Idag har mer än 8 år gått, och MatHem är ett etablerat – och efterlängtat – faktum.

Har du några idéer? Hör av dig!

Även om vi är stolta över vad vi har åstadkommit så är vi inte helt nöjda än. Därför – skicka gärna dina bästa idéer på hur vi kan göra vår hemsida ännu bättre till info@mathem.se, så ska vi gemensamt se till att göra MatHem.se till Sveriges bästa matbutik på nätet.

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst

Kontakta kundtjänst


Ring oss
020-15 10 10

Vardagar: 08.00-23.00
Lördagar: 09.00-18.00
Söndagar: 09.00-23.00


Maila oss
info@mathem.se


Vanliga Frågor

Leveranskostnaden varierar från 39kr beroende på när leveransen sker och hur långt intervall du väljer. Gå till sidan Leveranstider för att se dina möjliga leveranstider och kostnader. Leveranser för beställningar över 1500 kr är kostnadsfria. Handlar du varor för under 500 kr tillkommer expeditionsavgift på 95 kr utöver leveranskostnaden.

Abonnerar du på en färdig matkasse ingår ett Leveranskort Guld värde 1595kr och ger dig FRIA leveranser mån-fre hos oss. Detta betyder att om du har ett abonnemang på en färdig matkasse t.ex måndagar kan du enkelt köpa hem varor senare i veckan utan att betala någon leveranskostnad.

Dessutom erbjuder vi förmånliga leveranskort som ger dig fria leveranser för ett fast pris för dig som väljer att veckohandla hos oss.

Du betalar enkelt och säkert online med ditt Visakort, Mastercard eller American Express.

Vi erbjuder även fakturering via Klarna med 14 dagars betaltid. När du avslutar ditt köp väljer du betalningsmetod.

På sidan Frågor och svar kan du hitta fler svar på våra vanligaste frågor.