Din mat ska vara kyld

Den 10 oktober 2018 gick följande brev ut till samtliga kunder och leverantörer på MatHem.se

Bästa kund,

Över 30 000 matkassar packar vi varje dag i täta kundpåsar och kundlådor för att lova rätt kyla hela vägen fram till din dörr. Nu har ett sticktest av Aftonbladet givit ett annat överraskande utslag, en lax var +16 grader. Som grundare och vd på MatHem är jag mycket förvånad och vi undersöker som bäst vad som gått snett. För att det aldrig ska ske igen. 

Under snart tio år har vi packat varor och kört matbilar runt om i Sverige. Med hjälp av kunniga kollegor och datorstöd har vi varje år ökat vår exakthet och nu är det till exempel färre än en av tusen tomater som blir klämd. Vi har även klarat alla Miljöförvaltningens och Livsmedelsverkets kontroller utan avvikelser.

Ett stickprov från Aftonbladet visade däremot för hög temperatur i en lax. Det är första gången vi får den kritiken från någon av våra 100 000-tals kunder. Ändå startar jag en extra egen granskning. Vi hade visserligen en ovanligt varm sommar, men det är ingen ursäkt. Vi på MatHem ska hålla våra kalla grader. 

Så fort jag hörde om Aftonbladets nedgörande stickprov ringde jag också Livsmedelverket och har bett dem komma hit på en extra granskning. Vi vill ju vara den bästa matbutiken i Sverige. 

Tidningens besök väckte samtidigt en ny intern kritik om smuts på lagret och i lådor. Kritiken kommer inte från MatHems kunder, utan åsikten kom från några av våra lagerarbetare. Även en brist på toaletter för vår levererande personal dök upp som en fråga. Det har vi åtgärdat genom ett avtal med OKQ8.

Med andra ord är vi på MatHem stolta över att vara landet största matbutik på nätet. Men vi är inte färdiga. Vi söker alltid med ljus och lykta efter bättre varor, lägre priser och små misstag att åtgärda. För vi vill alltid bli lite bättre.

Har du tankar eller förslag, så skicka dem gärna till feedback@mathem.se

Hälsningar

Tomas Kull
Vd och grundare av MatHem

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst