/ Matkasse / Vegetarisk matkasse

Vegetarisk matkasse

Vegetarisk matkasse
329:-* Max 1/köp
Pris 329,00 kr
Ord.pris 629,00 kr
Jmf pris 329,00 kr/st
st

Betyg:

* Prova-på-priset gäller första leverans vid tecknande av abonnemang. Max en gång per kund och matkasse.

Vegetarisk Matkasse
I vår Vegetariska Matkasse (tidigare Tastelines Vegetariska Matkasse) får du tre middagar anpassade för fyra personer. Recepten är baserade på härliga grönsaker, baljväxter, nötter, sojaprodukter, nötter, ost*, ägg och mjölk. Rätterna består av god mat som lagas från grunden med fräscha råvaror och utan onödiga tillsatser. Inspirerande och goda smakkombinationer för hela familjen. *Kan innehålla löpe.

Menyerna är framtagna av vår stjärnkock Mari Bergman, som också är utbildad näringsterapeut. Veckans receptblad medföljer i kassen.

Vid köp av en matkasse förpliktigar du dig inte till något ytterligare köp. Prova-på-priset gäller dock endast vid tecknande av abonnemang. Du kan välja att avsluta ditt abonnemang när det passar dig. Denna kasse måste bokas 7 dagar innan leveransen sker. Om du önskar avboka en matkasse, måste det dock ske senast 8 dagar innan leverans. OBSERVERA att beställer du en kasse till Lördag eller Söndag får du kommande veckas kasse.

Allergi i familjen?
Här kan du läsa om vilken typ av allergena varor som kan förekomma i matkassen.

Letar du efter ett gammalt recept?
Här hittar du alla tidigare recept från vår vegetariska matkasse.

Visa meny & recept

Se alla varor från MatHem i Sverige


Meny & recept vecka 4

Hej! Underbara små salladswraps med kryddigt färsfräs och limepicklad rödkål får inleda denna januarivecka. Fräscha smaker i en rätt som passar perfekt så här i nystartstider. Rödkål innehåller massor av vitaminer och mineraler, främst mycket C-vitamin, beta-karoten (Avitamin), kalcium och järn. Visste du förresten att kålväxter även är bra för immunförsvaret, är antiinflammatorisk, bakteriedödande, blodsockersänkande och innehåller nyttobakterier som är bra för magen. En riktig superantioxidant med andra ord. Veckan fortsätter med en mustig gryta på sötpotatis och blomkål och vi avslutar denna matkassemeny med ljuvliga auberginer som bakas i ugnen och toppas med fetaostkräm, granatäpple och mandlar. Hoppas att det ska smaka. Trevlig matlagning! Mari

  • Asiatisk vegofräs i salladsblad med limepicklad rödkål

  • Rökig blomkål- och sötpotatisgryta med ris

  • Bakad aubergine med fetaost och granatäpple

Ladda hem menyn för vecka 4 (pdf)

Meny & recept vecka 5

Hej! Har du hört talas om Poké Bowl? En skål fylld med vacker och smakrik gatumat från Hawaii, med japanska smaker! Marinerad fisk, fräscha grönsaker och ris är ofta basen i denna rätt. Poké (som uttalas poh-kay) betyder ungefär ”att skära” på det hawaiianska språket och har verkligen blivit en snackis på allas läppar. I veckans matkasse får du göra en vegetarisk Poké Bowl med krispig tofu istället för fisk tillsammans med underbart god salsa på mango, sojabönor och lime samt citronmarinerad rödkål. Jag hoppas att du kommer att gilla den lika mycket som vi. Fler rätter på menyn är grönsaksfrittata med fetaost och grön bönsallad samt en lättlagad och snabb pasta med svamp, blomkål och persilja. Trevlig matlagning! Mari

  • Grönsaksfrittata med fetaost och grön bönsallad

  • Svamppasta med blomkål och persilja

  • Poké Bowl med frasig tofu

Ladda hem menyn för vecka 5 (pdf)

Bra att ha hemma v. 4:

Bra att ha hemma v. 5:

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst