/ Matkasse / Ekologisk matkasse 5 dagar

Ekologisk matkasse 5 dagar

Ekologisk matkasse 5 dagar
699:-* Lev. mån-tis & sön
Max 1/köp
Denna vara är ekologisk
Pris 699,00 kr
Ord.pris 999,00 kr
Jmf pris 699,00 kr/st
st

Betyg:

* Prova-på-priset gäller första leverans vid tecknande av abonnemang. Max en gång per kund och matkasse.

Ekologisk Matkasse 5 dagar
Vår Ekologiska Matkasse 5 dagar (tidigare Tastelines Ekologiska Matkasse/Barnkasse) består av fem goda, hälsosamma och snabblagade rätter lagom till fyra personer. Maten lagas från grunden med fräscha råvaror och utan onödiga tillsatser. Allt kött kommer från Sverige och i vår Ekologiska Matkasse är dessutom merparten av innehållet ekologiskt.

Menyerna är framtagna av Mari Bergman, utbildad kock och näringsterapeut. Veckans receptblad medföljer i kassen.

Vid köp av en matkasse från MatHem.se förpliktigar du dig inte till något ytterligare köp. Prova-på-priset gäller dock endast vid tecknande av abonnemang. Du kan välja att avsluta ditt abonnemang när det passar dig. Denna kasse måste bokas 7 dagar innan leveransen sker. Om du önskar avboka en matkasse, måste det dock ske senast 8 dagar innan leverans. OBSERVERA att beställer du en kasse till Lördag eller Söndag får du kommande veckas kasse.

Allergi i familjen?
I vår allergenförteckning kan du läsa om vilken typ av allergena varor som kan förekomma i matkassen.

Letar du efter ett gammalt recept?
Här hittar du alla recept från vår matkasse.

Visa meny & recept

Se alla varor från MatHem i Sverige


Meny & recept vecka 43

Hej! Vi inleder denna höstvecka med en otroligt god fiskrätt där spätta får puttra i grädde tillsammans med ljuvliga kantareller. Vi toppar sedan fisken med kryddig pepparrot och fina lingon. Otroligt goda smakkombinationer. Visste du att lingon är ett helt fantastiskt litet bär som visat sig vara en stark antioxidant med enorma hälsofördelar. T. ex. håller lingon blodsockret på en jämn nivå, minskar sötsuget, motverkar inflammation i kroppen och lindrar vid urinvägsbesvär. En riktig vitaminbomb med stora mängder A, B och C- vitamin samt rik på fosfor, järn, kalium och kalcium. Därför hyllar vi lingon lite extra mycket och använder det i två av veckans recept. Trevlig matlagning! Mari

  • Louise spätta med kantareller och lingon

  • Pasta med nötfärsragu

  • Indisk mangochutneykyckling

  • Höstpytt med lingongräddsås

  • Tomatsoppa med grillad ost- och skinkbaguette

Ladda hem menyn för vecka 43 (pdf)

Meny & recept vecka 44

Hej! Marinerad kyckling på tortillabröd med coleslaw och salsa verde får inleda denna matkassevecka. Kycklingen kan med fördel läggas i marinaden en dag i förväg och förvaras i kylen. Veckan fortsätter med en klassisk chili con carne som serveras med ris och grönsallad samt en underbart god halloumiburgare med picklad rödlök. Den picklade rödlöken blir allra godast om den får stå i kylen i minst ett dygn. Men finns inte tid till det går det lika bra att snabbpickla löken under tiden du tillagar din middag. Jordärtskockssoppa med timjan och parmesan och en lättlagad fisk i ugn med gyllene mos är fler av veckans goda middagar. Trevlig matlagning! Mari

  • Marinerad kyckling på tortilla med coleslaw och salsa verde

  • Chili con carne med ris

  • Halloumiburgare med avokado, picklad rödlök och coleslaw

  • Jordärtskockssoppa med timjan

  • Ugnsstekt fisk med gyllene mos

Ladda hem menyn för vecka 44 (pdf)

Bra att ha hemma v. 43:

Bra att ha hemma v. 44:

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst