Brysselkålssallad med kanderade valnötter
Mari Bergman

Brysselkålssallad med kanderade valnötter

30 minEnkelt
199,75 kr
8 portioner4,27 kr per portion
En god och lättlagad sallad på brysselkål toppad med kanderade valnötter. Helt vegansk och passar perfekt som en del på julbordet tillsammans med resten av all julmat. Det här receptet ingår i Mathems veganska julbord. Se alla recept som ingår vårt veganska julbord här

2 tskSirap Agave
2 tskRapsolja
100 gValnötter
0,25 stDill - färsk
500 gBrysselkål
0,5 dlOlivolja
1 mskVit balsamvinäger
0,5 krmSvartpeppar
2 tskSenap Grovkornig
3 krmSalt Fint
0,5 stGräslök - färsk
Instruktioner
1

Brysselkålssallad: Koka upp saltat vatten i en kastrull. Koka Brysselkålen mjuk i ca 2 min.

2

Sila av vattnet och låt brysselkålen kallna.

3

Blanda olja, vit balsamvinäger, senap, finhackad dill, finhackad gräslök, salt och peppar i en skål.

4

Dela brysselkålen på mitten och blanda med senap- och örtdressingen i skålen.

5

Rosta valnötterna i olja i 1 min. Tillsätt agavesirap och blanda om.

6

Lägg upp brysselkålen i en vacker skål och toppa med de kanderade valnötterna.

Servera som ett tillbehör på julbordet.

Styling: Carina Hejde och Mari Bergman

Bild:

Nurlan Emir