Janssons frestelse

Janssons frestelse

1 tEnkelt
159,20 kr
6 portioner23,26 kr per portion
Att ugnsbaka endast potatisen först låter konstigt, men gör att stärkelsen i potatisen binder sig mycket bättre med grädden. Resultatet blir en garanterat gräddig Jansson, varje gång!

1,5 kgPotatis Fast
3 stGul lök
250 gAnsjovisfiléer
75 gMat & Bak Smör
5 dlVispgrädde
0,5 dlStröbröd
1 dlMellanmjölk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 165 grader. Skala och strimla potatisen i tunna stickor. Lägg inte potatisen i blöt - du behöver stärkelsen.

Smörj en gratängform och lägg i potatisen. Ugnsstek potatisen i 20 minuter.

Förbered löken under tiden: Skala och skiva den och stek mjuk i en kastrull med en klick smör på låg värme och lock.

Ta upp ansjovisfiléerna och hacka om du vill. Blanda spadet med vispgrädde och mjölk.

Ta ut den varma potatisen och blanda i lök och ansjovis. Häll över gräddblandningen och strö på ströbröd. Klicka på smör. Ugnsstek i 50-60 minuter i mitten av ugnen, lägg eventuellt över en bit aluminiumfolie i slutet om potatisen får för mycket färg.