Brysselkål med tranbär, pekannötter och ädelost
Mia Troberg

Brysselkål med tranbär, pekannötter och ädelost

30 minEnkelt
215,80 kr
4 portioner16,45 kr per portion
Ett fräscht recept med mycket smak, till jul eller Thanksgiving eller varför inte som tillbehör till kyckling!

100 gÄdelost
100 gPecannötter
2 mskOlivolja
400 gBrysselkål
0,75 dlTranbär
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
Dressing
1 tskÄppelcidervinäger
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskHonung Flytande
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 180 grader. Lägg pekannötterna på en plåt och rosta i ca 8 minuter tills de fått färg. Låt svalna.

2

Koka brysselkålen i 3 minuter. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek brysselkålen några minuter under omrörning så att den får lite färg och blir lite krispig på ytan. Salta och peppra.

3

Blanda ihop dressingen och häll över kålen. Tillsätt tranbär, pekannötter och smula över osten.

Näringsvärde: Energi (kcal) 401,5, Protein (g) 10,8, Fett (g) 34,7, Kolhydrater (g) 9,4

Bild:

Linnea Swärd