Smörgåstårta med lax

Smörgåstårta med lax

30 minEnkelt
530,50 kr
8 portioner38,18 kr per portion
Underbar smörgåstårta som går snabbt att tillaga. Smörgåstårtan blir allra godast om den tillagas dagen innan den är dags att äta, så att både bröd och fyllning suger åt sig ordentligt av smakerna. Till den här smörgåstårtan har vi använt klassisk Polarkaka som botten.

Fyllning
1 krmSalt Fint
1 dlCreme Fraiche Naturell
3 stÄgg
1 stCitron
1 dlMajonnäs
2 tskPepparrot Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
400 gFrysta räkor
1 dlDill - färsk
525 gTunnbröd & styckbröd
Topping och garnering
1 mskDill - färsk
1 stCitron
1 stPlocksallat
2 dlCreme Fraiche Naturell
200 gLax Kallrökt
0,5 dlMajonnäs
Instruktioner
1

Lägg ut två brödskivor så att de bildar en cirkel.

2

Hacka hårdkokta ägg och räkor. Blanda majonnäs, crème fraiche, pepparrot, citronsaft- och skal samt dill. Blanda i ägg och räkor och smaksätt med salt och peppar.

3

Bred ut hälften av räkblandningen på första rundeln. Lägg nästa rundel över och bred ut resten av blandningen. Lägg på den sista rundeln.

4

Blanda ihop crème fraiche och majonnäs och bred ut över tårtan. Plasta in och kyl i några timmar, gärna över natten.

5

Före servering, garnera tårtan med kallrökt lax, citron, dill och salladsblad.

Bild:

Linnea Swärd