Wasa Eko Krispig Råg med pepparrotstzatziki resp. krämig laxröra

Wasa Eko Krispig Råg med pepparrotstzatziki resp. krämig laxröra

10 minEnkelt
440,30 kr
4 portioner83,38 kr per portion
Gör din egen lyxiga och nyttiga rågsmörgås med nyttiga och läckra pålägg. Först ser du receptet på en smarrig pepparotstzatziki och sedan en krämig laxröra. Blir ett jättebra mellanmål eller förrätt.

Pepparrotstzatziki
500 gGrekisk Yoghurt
350 gGurka
0,75 dlPersilja - färsk
25 gPepparrot Färsk
Wasa Eko Krispig Råg
1 stKnäckebröd
Krämig laxröra
3 stÄgg
300 gLax Gravad
0,5 dlGräslök - färsk
1,5 stRödlök
3 dlCreme Fraiche Naturell
150 gGurka
Instruktioner
1

Pepparrotstzatziki: Riv gurkan, lägg den i ett durkslag och pressa ur lite vätska. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt. Servera på Wasa Eko krispig råg.

Krämig laxröra: Observera att du med fördel kan alternera mellan gravad lax och kallrökt lax. Koka äggen innan du börjar med röran. Fintärna laxen och äggen. Skala gurkan och dela den på längden. Skrapa ur innanmätet och tärna den. Finhacka rödlöken. Finstrimla gräslöken. Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt. Servera på Wasa Eko krispig råg.