Pulled Pork med smak av Gotland

Pulled Pork med smak av Gotland

6 tEnkelt
221,80 kr
6 portioner21,88 kr per portion
Med förberedelser och god framförhållning kan man nästan kalla pulled pork för snabbmat, då det klarar sig själv i ugnen. Rätten passar dessutom perfekt som fyllning i picknickmackor både i skidbacken och på sommarängen. Tänk på att du enkelt kan justera hettan genom att tillsätta mer eller mindre cayennepeppar.

0,5 dlVatten
1 tskSalt Fint
1 mskMatolja
1 kgFläskkarré
3 mskTomatketchup
1 tskCayennepeppar
1 stGul lök
0,5 tskSvartpeppar Malen
2 klyftaVitlök
2 mskRökt paprikapulver
1 mskSpiskummin
0,5 dlVinäger
Instruktioner
1

Finhacka lök och vitlök. Blanda löken med med ketchup och kryddor och gnid in köttet med blandningen. Låt stå i kylen i en timme.

2

Ta ut och salta köttet, bryn det i en gryta med lock som tål att stå i ugnen. Häll i vinäger och vatten. Lägg på locket och sätt in i ugnen på 125° i ca 5 timmar. Det är klart när du kan ”dra” isär köttet med hjälp av en gaffel.

3

Riv ner hela köttbiten med gaffel, blanda med marinaden och smaka av med salt och peppar. Servera med BBQ-sås, bröd och coleslaw.