Champinjoncrêpes med vitlök och örter

Champinjoncrêpes med vitlök och örter

30 minEnkelt
189,20 kr
4 portioner17,42 kr per portion
Pannkakor är barnsligt gott och passar till mer än bara efterrätt. Testa med den här champinjonröran så får du en matig lunch.

Crêpes
1 tskSalt Fint
4 dlMellanmjölk
2 stÄgg
2 mskMat & Bak Smör
2 dlVetemjöl
Champinjonfyllning
500 gFärska champinjoner
1 tskÖrtsalt
20 gSalladslök
2 klyftaVitlök Vanlig
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 mskMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Pannkakor: Vispa äggen i en skål med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet, lite i taget medan du vispar, så att det inte blir klumpar i smeten. Tillsätt resten av mjölken och saltet. Låt gärna smeten vila en stund.

2

Hetta upp en stekpanna till medelvärme och smält en klick smör. Häll i knappt 1 dl smet. Vänd när ytan stelnat lite.

1

Champinjonröra: Pressa vitlöken. Borsta bort jord från champinjonerna och skär dem i skivor. Stek dem mjuka i smöret tillsammans med vitlöken.

2

Krydda med örtsaltet och häll på crème fraîche. Koka ihop.

3

Hacka 2 st salladslökar. Lägg fyllningen på pannkakorna och strö på sallads- eller gräslök. Rulla ihop eller vik till en wrap.

Receptet är hämtat ur boken "Quick n Tasty" av Lena Djuphammar och Pernilla Rönnlid (Ordalaget Bokförlag).