Veganska deviled egg
Mari Bergman

Veganska deviled egg

45 minMedel
178,25 kr
4 portioner5,43 kr per portion
Deviled eggs på kokt potatis blir otroligt gott och passar perfekt att servera till påsk som ett veganskt och vegetariskt alternativ till ägg.

500 gDelikatesspotatis
100 gTofu
1 mskVegansk majonnäs
1 mskRapsolja
1 mskCitron, saft
1 tskDijonsenap
0,5 tskTorkad gurkmeja
2 krmCayennepeppar
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar
Topping
1 mskChilisås
20 gÄrtskott
Instruktioner
1

Skala potatisen och koka den på låg värme i ca 15-20 min. Den får inte koka sönder.

2

Sila av potatisvattnet och låt potatisen svalna under hushållspapper eller handduk.

3

Halvera potatisarna på längden. Gröp ur en liten grop i varje potatishalva med hjälp av ett teskedsmått.

4

Mixa den urgröpta potatisen med tofu, vegansk majonnäs, rapsolja, citronsaft, dijonsenap, gurkmeja och cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar. Fyll en spritspåse med krämen.

5

Servering: Lägg potatishalvorna på ett fat. Spritsa krämen i halvorna och toppa med med chilisås och ärtskott.

Bild:

Susanna Blåvarg