Deviled egg- spicy ramen
Mari Bergman

Deviled egg- spicy ramen

1 tMedel
180,70 kr
4 portioner4,67 kr per portion
Deviled eggs är otroligt gott och fint att servera till påsk. Att marinera äggen i soja ger fina bruna ägg och en god smak av umami.

1 dlJapansk soja
6 dlVatten
4 stÄgg
2 mskMajonnäs
1 mskJapansk soja, japansk yuzusoja
1 tskMirin
0,5 tskFärsk ingefära
0,5 tskChiliflakes
Topping
10 gRostad Lök
20 gSalladslök
Instruktioner
1

Blanda vatten och soja i en skål eller burk med lock.

2

Lägg äggen i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcks. Koka äggen i ca 10 minuter. Häll av vattnet och spola äggen i kallt vatten. Skala äggen och lägg dem i sojavattnet och förslut med lock eller plastfolie. Låt äggen marinera i kylskåp i 24 timmar.

3

Ta upp äggen och torka av dem lite lätt med hushållspapper. Halvera äggen och gröp ur gulorna försiktigt.

4

Mixa äggulorna tillsammans med majonnäs, japansk yuzusoja, mirin, riven ingefära och chiliflakes. Smaka ev. av med salt. Fyll en spritspåse med krämen.

5

Servering: Lägg ägghalvorna på ett fat. Spritsa äggkrämen i halvorna och toppa med rostad lök och strimlad salladslök.

Bild:

Susanna Blåvarg