Rosa deviled egg med picklad lök och sparris
Mari Begman

Rosa deviled egg med picklad lök och sparris

1 tMedel
120,75 kr
4 portioner7,33 kr per portion
Deviled eggs är otroligt gott och fint att servera till påsk. Att marinera äggen i rödbetsvatten ger fina rosa ägg.

200 gRödbetor Färsk
4 stÄgg
2 mskMajonnäs
0,5 tskDijonsenap
1 mskMat & Bak Smör
1 stCitron, Rivet skal och 1 tsk saft
0,5 tskChiliflakes
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar
Topping
0,5 stRödlök
100 gSparris Färsk
Instruktioner
1

Skala och tärna rödbetorna. Lägg dem i en kastrull och fyll på med 1 liter vatten. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.

2

Sila rödbetsvattnet genom en sil ner i en skål eller burk med lock. Låt svalna.

3

Lägg äggen i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcks. Koka äggen i ca 10 minuter. Häll av vattnet och spola äggen i kallt vatten. Skala äggen och lägg dem i rödbetsvattnet och förslut med lock eller plastfolie. Låt äggen marinera i kylskåp i 24 timmar.

4

Ta upp äggen och torka av dem lite lätt med hushållspapper. Halvera äggen och gröp ur gulorna försiktigt.

5

Mixa äggulorna tillsammans med majonnäs, dijonsenap, smör, rivet citronskal och citronsaft till en slät kräm. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar. Fyll en spritspåse med krämen.

6

Topping: Pickla rödlök. Förväll sparrisknopparna i ca 30 sekunder. Spola dem kalla och dela knopparna på längden.

7

Servering: Lägg ägghalvorna på ett fat. Spritsa äggkrämen i halvorna och toppa med lite picklad lök, sparris och chiliflakes.

Se separat recept för picklad rödlök

Bild:

Susanna Blåvarg