Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 tsk | Dijonsenap | |
2 tsk | Vitvinsvinäger | |
2,5 dl | Rapsolja | |
2 st | Ägg |
Knäck äggen och lägg gulorna i en plastbunke som du ställer på en fuktig disktrasa (för att bunken inte ska ramla runt när du vispar).
Vispa ihop äggulor och senap. Droppa försiktigt ned oljan i bunken samtidigt som du vispar. När majonnäsen börjar tjockna kan du droppa i lite vinäger (eller citronsaft). Fortsätt sedan att droppa i oljan samtidigt som du vispar.
Nu ska du smaksätta. Så. Smaka på. I med lite salt, lite mer vinäger eller citron. Nu vet du hur en vanlig majonnäs blir till.
Receptet kommer från boken ”Ett stekt ägg är också middag”. Boken är skriven av Siri Barje och ges ut av Bonnier Fakta.
Bild:
Johanna Åkerberg Kassel