Potatisfrittata med ricotta och pestotopping
Mari Bergman

Potatisfrittata med ricotta och pestotopping

30 minEnkelt
275,50 kr
4 portioner31,67 kr per portion
En frittata är perfekt att göra när du har ägg och potatis hemma! Den här varianten har vi smaksatt med pesto och serverar med en matig sallad med knaperstekt bacon och mandlar. Mums!

Sallad
2 stTomater
1 mskOlivolja
0,5 mskBalsamvinäger
65 gSalladsmix
0,5 stRödlök
120 gBacon Skivat
50 gSötmandel Naturell
Frittata
2 krmSalt Fint
300 gPotatis Fast
1 stRödlök
250 gRicottaost
2 mskOlivolja
4 stÄgg
1 mskGrönsaksbuljong
2 dlMjölk
1 krmSvartpeppar Malen
100 gPesto Grön
Instruktioner
1

Frittata: Skölj och skiva potatisen tunt. Skala och finhacka rödlöken. Hetta upp olja i en stekpanna och stek potatisskivorna i ca 2 min på båda sidor. Tillsätt löken och fräs ytterligare 1 min. Krydda med salt och peppar.

2

Vispa ihop ägg, mjölk, ricottaost och buljong och slå äggstanningen över potatisen. Dra med en gaffel utifrån och in mot mitten runt om i äggstanningen. Sänk värmen och låt frittatan steka sakta i pannan i ca 15 min. Klicka över peston och låt den steka ytterligare i 5 min tills frittatan är fast och fin.

3

Sallad: Tärna baconet och stek det knaprigt i en panna utan fett. Häll över baconet på hushållspapper.

4

Skölj sallad och tomat. Tärna tomaterna. Skala och skiva rödlöken. Grovhacka mandlarna.

5

Lägg upp sallad, tomater och lök på ett fat. Ringla över lite olja och balsamvinäger. Strö över hackade mandlar och bacon.

Servera potatisfrittan med salladen vid sidan av.

Styling: Carina Hejde

Näringsvärde: 665 kcal, 29 g protein, 19 g fett, 82 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir