Mormors kycklingrullar i röd sås med ris och broccoli
Mari Bergman

Mormors kycklingrullar i röd sås med ris och broccoli

45 minEnkelt
331,30 kr
4 portioner74,13 kr per portion
Kycklingrullader med fetaostfyllning i en mustig tomatsås.

Topping
75 gFetaost
Tillbehör
3 dlBasmatiris
1 stBroccoli Färsk
Kyckling
10 stTandpetare
2 krmSalt Fint
75 gFetaost
700 gFärsk kycklingfilé
1 krmSvartpeppar Malen
Tomatsås
1 tskBalsamvinäger
1 krmSalt Fint
370 gPasserade Tomater
1 stGul lök
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskMat & Bak Smör
1 krmStrösocker
1 mskTomatpuré
1 tskTorkad oregano
0,5 stGrönsaksbuljong
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tomatsås: Skala och finhacka löken. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med oreganon några minuter utan att de tar färg. Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré och socker och fräs runt i 30 sek. Tillsätt passerade tomater, buljong, smör och en nypa salt och peppar. Låt såsen småputtra medan du gör i ordning kycklingen. Smaka sedan av såsen med ev mer salt och peppar.

3

Kyckling: Skär fetaosten i tunna skivor. Lägg ut kycklingfiléerna på en skärbräda. Har du hela kycklingbröst så börja med att skära varje bröst i två tunna filéer. Salta och peppra och lägg en skiva fetaost på varje filé. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Lägg kycklingrullarna i en ugnsfast form. Häll över tomatsåsen och toppa med resten av fetaostskivorna. Sätt in i ugnen ca 30- 35 min.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

5

Skölj och dela broccolin i buketter. Koka upp lite saltat vatten och förväll broccolibuketterna några minuter strax innan servering.

Näringsvärde: Kcal: 673 Fett: 27 g Protein: 50 g Kolhydrater: 56 g

Bild:

Linnea Swärd