Kaneldoftande kyckling i ugn med apelsinyoghurt
Mari Bergman

Kaneldoftande kyckling i ugn med apelsinyoghurt

1 tEnkelt
392,56 kr
4 portioner33,40 kr per portion
Har du tid så kan du lägga in kycklingen i den goda kanelmarinaden någon timme i förväg eller redan kvällen innan så blir den extra smakrik och god.

Bulgursallad
2 krmSalt Fint
0,3 stPurjolök
1 stGrönsaksbuljong
0,5 stBlomkål Färsk
3 dlBulgur
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGurka
2 mskVit balsamvinäger
3 mskOlivolja
Apelsinyoghurt
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskApelsin
2,5 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
0,5 tskSambal Oelek
Kyckling
0,5 stApelsin
1 mskKanel
2 tskSalt Fint
4 klyftaVitlök Vanlig
1 mskHonung Flytande
850 gKycklingben Färska
3 krmSvartpeppar Malen
1 dlOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Apelsinyoghurt: Tvätta apelsinen och riv skalet. Blanda ihop yoghurt, apelsinskal, 1 msk apelsinsaft och sambal i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.

3

Kyckling: Skala och grovhacka vitlöken och lägg i en stor bunke. Tillsätt kanel, apelsinsaft från halva apelsinen, olivolja, honung, salt och peppar och blanda om. Lägg i kycklingen och gnid in marinaden ordentligt. Lägg över kycklingen med all marinad i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 30-40 min.

4

Bulgursallad: Koka bulgur efter anvisning på paketet, gärna med lite buljong. Skölj och dela blomkålen i buketter och koka dem i lite lätt saltat vatten någon minut så att de fortfarande behåller sin krisp. Dela gurkan på längden och gröp ur de vattniga med en sked. Skär gurkan i halvmånar. Skölj och finstrimla purjolöken. Blanda ihop den kokta bulgurn, blomkålen, gurkan och purjolöken i en skål. Tillsätt lite olivolja och vit balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingen med bulgursallad och apelsinyoghurt.

Näringsvärde: Kcal: 651 Fett: 36 g Protein: 47 g Kolhydrater: 33 g

Bild:

Linnea Swärd