Äggfria blåbärscupcakes
Hemmakock

Äggfria blåbärscupcakes

45 minEnkelt
202,75 kr
10 portioner8,82 kr per portion
Dessa veganska muffins är så fluffiga att ingen skulle kunna gissa att de är tillagade helt utan ägg! Perfekt för allergiker. Använd en mjölkfri vit choklad till dessa.

Muffinssmet
1 dlBlåbär
0,5 dlRapsolja
0,5 mskÄppelcidervinäger
1 tskVaniljpulver
2 tskBakpulver
1,5 dlHasselnötsdryck
0,5 tskSalt Fint
1 dlStrösocker
2 dlVetemjöl
Övrigt
10 stBakformar Papper
Frosting
100 gVegansk choklad
100 gMargarin Mjölkfritt
200 gFlorsocker
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 180°C och lägg muffinsformar i en muffinsplåt. Om du inte har en speciell muffinsplåt så går det bra att ställa formarna på en vanlig plåt istället.

2

Rör smör och siktat florsocker krämigt.

3

Blanda mjöl, bakpulver, salt, och socker.

4

Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Häll ner smält choklad i frostingen och blanda väl.

5

Vispa ihop växtmjölk, vaniljextrakt, olja och äppelcidervinäger i en stor bunke.

6

Ställ in i kylen i ca 30 minuter tills frostingen är tillräckligt kall och fast för att kunna toppa muffinsen med.

7

Sikta ner mjölblandningen i smeten och vänd om med stora tag till en jämn smet. Tillsätt blåbär. Var noga med att inte blanda för länge, då blir muffinsen sega.

8

Häll smeten i formarna och grädda i ugnen i ca 25-30 minuter. Förbered under tiden frostingen. Ta sedan ut och låt svalna helt.

Vit chokladfrosting:

Bild:

Sofia von Porat