Rosa wraps med getost och rödbetor
Mia Troberg

Rosa wraps med getost och rödbetor

1 tEnkelt
350,45 kr
4 portioner43,90 kr per portion
Färgglada och näringsrika vegetariska wraps med krämig rödbetsröra.

450 gTortilla Wrap
70 gFärsk bladspenat
Quinoa med valnötter
80 gValnötter
100 gAprikoser Torkade
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stBasilika - färsk
1 krmSalt Fint
3 dlQuinoa
Rödbetsröra
5 stRödbetor Färsk
0,5 klyftaVitlök Vanlig
200 gGetost, Chevre
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Rödbetsröra: Skrubba rödbetorna och koka i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Häll av vattnet och låt svalna. Skala rödbetorna och lägg i en mixer och mixa snabbt bara några sekunder. Tillsätt getost, pressad vitlök och salt och peppar. Mixa tillsammans i en en halv till en minut till en jämn smet.

2

Hacka valnötter och rosta dem lätt i en stekpanna. Skär aprikoserna i små bitar. Låt quinoan svalna och blanda med valnötter, hackad basilika och aprikos.

3

Lägg ut bröden och klicka på rödbetsröra i mitten på alla bröd. Sprid ut lite men inte ända ut i kanterna. Placera ut spenatbladen på röran. Klicka ut quinoan med valnötter och aprikos och sprid ut. Vik upp den nedersta sidan framför dig och vik sedan in båda sidorna mot mitten.

Näringsvärde: Energi (kcal) 732,2, Protein (g) 25,2, Fett (g) 34,4, Kolhydrater (g) 74,1

Bild:

Linnea Swärd