Chokladbollar med brynt smör och krossade jordnötter
Malin Andersson

Chokladbollar med brynt smör och krossade jordnötter

50 minEnkelt
118,85 kr
1 portion38,69 kr per portion
Chokladbollar med knäckig smak från brynt smör och sirap. Jordnötterna ger en härligt salt smak!

2 dlStrösocker
100 gMat & Bak Smör
1,5 dlJordnötter Rostade/Saltade
5 dlHavregryn
2 mskKakao
3 mskSirap Ljus
2 mskStarkt kaffe
Instruktioner
1

Smält smöret i en kastrull och dra av från värmen då det är brynt.

Blanda ihop strösocker, sirap, kakao och havregryn och tillsätt sedan kaffe och det brynta smöret. Rör ihop tills allt är jämnt blandat och låt stå i kyl i ca 30 minuter.

Mixa jordnötterna i matberedare eller krossa i en mortel. Ta fram smeten och rulla till ca 30 stycken bollar, rulla sedan i jordnötskrosset.

Bild:

Kerstin Eriksson