Finska pinnar
Najla Gergi

Finska pinnar

1 t 30 minEnkelt
202,65 kr
1 portion140,16 kr per portion
En klassisk småkaka som passar perfekt till fikat. Kakorna går utmärkt att frysa in.

Kaksmet
5 stBittermandel
4,5 dlVetemjöl
0,5 dlStrösocker
200 gMat & Bak Smör
Garnering
1 stÄgg
3 mskPärlsocker
3 mskSötmandel Naturell
Instruktioner
1

Kaksmet: Riv bittermandlarna fint.

2

Skär rumstempererat smör i bitar.

3

Arbeta ihop smör, mjöl, socker och bittermandlar till en smidig deg, antingen för hand eller med matberedare.

4

Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp i ca 30-40 min.

5

Sätt på ugnen på 200° (Eller 175° i varmluft).

6

Dela degen i fyra lika stora delar.

7

Rulla delarna till fingertjocka längder.

8

Garnering: Vispa ägget till penslingen.

9

Hacka sötmandeln till garneringen.

10

Pensla alla längder med ägg och strö sedan över mandel och pärlsocker.

11

Skär längderna i ca 5 cm långa bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

12

Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 9-10 min. Låt svalna.

Bild:

Nurlan Emir