Vinpocherad kolja med pepparrot och kokt potatis
Mari Bergman

Vinpocherad kolja med pepparrot och kokt potatis

30 minEnkelt
301,55 kr
4 portioner45,65 kr per portion
Vinpocherad kolja tillsammans med en super enkel sås på färskost, lite lök och morötter. Enkelt, snabbt och gott.

Tillbehör
800 gPotatis Amandine
1 dlPepparrot Färsk
0,25 stAluminiumfolie
Fisk
0,5 tskSalt Fint
0,5 stGul lök
600 gKoljafile
1 mskMat & Bak Smör
200 gVanliga morötter
2,5 dlMatlagningsvin Vitt
100 gFärskost Örter
0,5 stPersilja - färsk
2 krmVitpeppar Malen
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.

2

Fisk: Ta bort ev skinn och ben från koljafiléerna. Skär fisken i portionsstora bitar och krydda med salt och peppar. Skala och finhacka löken. Skala och skiva morötterna tunt.

3

Fräs lök och morot i smör i en stor stekpanna några minuter utan att det tar färg. Häll på vinet och koka upp.

4

Lägg i fisken och sjud sakta under lock cirka 5 minuter. Lyft upp fisken med hålslev och håll den varm på ett fat under folie.

5

Tillsätt färskosten i pannan och rör tills den smält. Blanda i finhackad persilja och smaka av med salt och peppar.

6

Lägg tillbaka fisken i såsen och värm försiktigt. Eller slå såsen över fisken på fatet.

7

Tillbehör: Skala och riv pepparroten och sila av potatisen.

Servera din kolja med kokt potatis och lite riven pepparrot på toppen.

Näringsvärde: 455 KCAL 39 G PROTEIN 14 G FETT 40 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd