Rabarberpaj
Malin Andersson

Rabarberpaj

1 t 30 minEnkelt
86,80 kr
8 portioner3,13 kr per portion
Länsa rabarberlandet - här ska bakas rabarberpaj! Den här pajen har mjuk botten som toppas med först ett lager smuldeg, sedan rabarber och till sist avslutas med mer smulor, mums till vår- och sommarkalaset!

Rabarber
0,5 dlStrösocker
250 gFärsk rabarber
Smuldeg
1,25 dlVetemjöl
50 gMat & Bak Smör
0,25 tskSalt Fint
1 dlRåsocker Strö
Botten
1,5 dlStrösocker
1 krmSalt Fint
1,25 tskBakpulver
2 stÄgg
50 gMat & Bak Smör
3 dlVetemjöl
Instruktioner
1

Skär rabarbern i stavar. Blanda ihop med sockret och låt stå ca 30 minuter till sockret löst sig. Rör om då och då.

Smuldeg:

2

Rör ihop vetemjöl, råsocker, salt och smör till en smulig massa. Låt stå kallt ca 20 minuter.

Botten:

3

Blanda ihop rumsvarmt smör med socker och 2 ägg i en skål.

4

Rör samman bakpulver, vetemjöl och salt i en annan skål.

5

Blanda ihop smörblandningen med mjölblandningen till en slät smet.

6

Klä botten av en springform (ca 24 cm) med bakplåtspapper. Smöra botten och kanterna. Fördela smeten i botten av springformen.

7

Ta ut smuldegen och fördela ungefär hälften av den över smeten. Lägg ut rabarber över smulet och avsluta med att toppa med resterande smuldeg.

8

Grädda pajen mitt i ugnen ca 40-45 minuter

Bild:

Kerstin Eriksson