Hjortronsylt
Linnea Swärd

Hjortronsylt

5 minEnkelt
387,70 kr
1 portion329,83 kr per portion
Hjortronsylt är lika gott till våfflor som till glass och plättar! Syltsocker innehåller pektin, som gör sylten fastare, och konserveringsmedel, som förlänger hållbarheten. Använder du vanligt strösocker blir sylten lite rinnigare men lika god.

1 kgHjortron
500 gSyltsocker
Instruktioner
1

Blanda hjortron och socker i en kastrull. Låt bären stå och safta sig någon timme under lock. Koka upp bären försiktigt och koka därefter kraftigt 2-3 minuter.

2

Du kan förlänga hållbarheten genom att tillsätta konserveringsmedel. Det ska tillsättas när du kokat klart sylten, eftersom det inte tål kokning. På förpackningen finner du anvisningar.

3

Häll upp hjortronsylten i väl rengjorda, varma burkar och förslut direkt. Förvara svalt.

Bild:

Maddzan Lindblad