Grillad vegokorv med sötpotatismos och tomat- och majssalsa
Mari Bergman

Grillad vegokorv med sötpotatismos och tomat- och majssalsa

40 minEnkelt
296,95 kr
4 portioner45,69 kr per portion
Ett lättlagat och snabblagat recept på vegokorv med sötpotatismos och tomat-och majssalsa. Receptet passar både stora och små. Smaklig måltid! Tips, färdig rätt håller sig bra i kylen ca 3-4 dagar.

Korv
1 mskOlivolja
500 gVegetarisk Korv
Sötpotatismos
1 krmSalt Fint
500 gSötpotatis
50 gMat & Bak Smör
200 gVanliga morötter
2 mskVatten
Tomat- och majssalsa
1 tskHonung Flytande
0,5 stCitron
1 krmSalt Fint
250 gKörsbärstomater
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGurka
1 stRödlök
1 tskChilipeppar Färsk
1 mskOlivolja
300 gMajskorn
Tillbehör
100 gGemsallad
Instruktioner
1

Sötpotatismos: Skala sötpotatis och morötter och skär i lite mindre bitar. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker. Tillsätt lite salt och koka ca 15-20 min tills bitarna är mjuka.

2

Tomat- och majssalsa: Skölj tomaterna och gurkan och tärna smått. Sila av majsen. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och finhacka chilipepparn. Blanda i en skål och tillsätt citronskal- och saft samt olja och honung. Smaka av med salt och peppar.

3

Korv: Stek korven runt om i lite olja i en varm panna.

4

Sötpotatismos: Sila av vattnet från potatisen och morötterna, men spara 2 msk kokvatten kvar i kastrullen. Tillsätt smör och mixa ihop till ett slätt mos med hjälp av stavmixer eller visp. Smaka av med salt.

5

Tillbehör: Skölj och skär salladen i bitar och lägg i en skål.

Servera korven tillsammans med sötpotatismos, tomat- och majssalsa och sallad.

Näringsvärde: 856 kcal 25 g protein, 54 g fett, 64 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell