Socker- och chiligrillad lax med vacker betsallad
Mari Bergman och Mia Troberg Elonq

Socker- och chiligrillad lax med vacker betsallad

30 minEnkelt
779,60 kr
8 portioner64,33 kr per portion
Vacker och lätt sallad till buffébordet som har ett extra sting tack vare den heta laxen.

Senapsvinägrett
0,5 tskSalt Fint
1 stDill - färsk
1,5 mskVit balsamvinäger
0,5 tskSvartpeppar Malen
4 mskOlivolja
1,5 mskSenap Grovkornig
Laxen
1 mskFlingsalt
800 gFärsk laxfilé
1 mskOlivolja
0,5 mskChiliflakes
0,5 mskSvartpeppar
1 mskStrösocker
Vacker betsallad
500 gRödbetor Färsk
100 gRuccolasallat
500 gGulbetor
600 gMarinerad Kronärtskocka
500 gPolkabetor
Instruktioner
1

Vacker betsallad: Skala 4 st av varje sort av betorna och skär dem i tunna skivor med hjälp av en mandolin eller i en matberedare. Häll av oljan från kronärtskockorna och skölj ruccolasalladen.

2

Senapsvinägrett: Vispa ihop olja med balsamvinäger och senap till en slät konsistens. Finhacka och tillsätt dillen. Smaka av med salt och peppar.

3

Blanda ihop betor, kronärtskockor och ruccola med vinägretten men spara några betor till topping.

4

Lax: Ta bort ev skinn från laxfilén och skär den i kuber. Gnid in laxkuberna i oljan. Blanda ihop chiliflakes, socker, flingsalt och peppar från kvarn på en tallrik. Vänd laxkuberna i chiliblandningen. Hetta upp en grillpanna och grilla laxkuberna ca 1-2 minuter på varje sida.

5

Lägg upp salladen på ett fat och toppa med laxkuber och några vackra betor.

Bild:

Susanna Livijn Wexell