Grillad majskolv med parmesansmör
Kokbok

Grillad majskolv med parmesansmör

15 minEnkelt
127,75 kr
4 portioner8,82 kr per portion
Få grönsakskeptiker kan tacka nej till en grillad majskolv med parmesansmör. Vill eller orkar du inte grilla majskolvarna är det förstås bara att koka dem och blanda med smöret. Recept ur boken "Flexitarianens kokbok - mycket grönt, lite kött" skriven av Eleonora von Essen (Tukan förlag).

4 stMajskolvar
2 mskPersilja - färsk
150 gCitron, (1 st)
1 tskSalt Fint
1 klyftaVitlök
50 gParmesanost
50 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Kör igång med majskolvarna: koka dem tills de har en minut eller två kvar innan de är helt klara. Spola dem med kallt vatten.

2

Skala vitlöksklyftan och riv den och skalet från citronen fint. Blanda vitlöken, citronskalet, persiljan och saltet med smöret. Riv parmesanosten fint och vänd ner allt utom någon deciliter i smöret. Låt smöret stå framme så att det är mjukt när det ska serveras.

3

Grilla majskolvarna runt om tills de fått färg och är klara. Lägg dem på ett snyggt fat, klicka på smöret och njut av att beskåda själva smältandet. Strö över den sista parmesanen och servera med en stor hög servetter.

Bild:

Linda Prieditis