Våfflor med färskoströra, mango och jordgubbar
Malin Andersson

Våfflor med färskoströra, mango och jordgubbar

40 minEnkelt
106,35 kr
4 portioner6,94 kr per portion
Frasiga våfflor med god färskoströra. Här har vi serverat med mango och jordgubbar, men det är såklart lika gott med hallon, blåbär eller en nykokt sylt till! Receptet ger ca 8 st våfflor. Fler våffelrecept: Glutenfria våfflor, Chokladvåfflor

Färskoströra
2 tskVaniljsocker
1 dlFärskost Naturell
1 dlCreme Fraiche Naturell
Frasiga våfflor
100 gMat & Bak Smör
4 dlMjölk
3,5 dlVetemjöl
2 tskBakpulver
Tillbehör
250 gJordgubbar Färska
1 stMango Färsk
Instruktioner
1

Färskoströra: Blanda samman naturell färskost med crème fraiche. Tillsätt vaniljsockret och blanda väl. Låt stå kallt fram till servering.

2

Våfflor: Smält smöret och låt svalna lite. Rör ihop vetemjöl och bakpulver i en skål. Vispa ned mjölken och rör ned det smälta smöret. Grädda våfflorna i våffeljärn tills de är gyllenbruna och har frasig yta.

Skär/dela mangon och jordgubbarna. Servera nygräddade våfflor med färskoströran och färska bär/frukter.

Bild:

Kerstin Eriksson