Stekt kolja i gremolatasås med pressad potatis
Mari Bergman

Stekt kolja i gremolatasås med pressad potatis

45 minEnkelt
304,55 kr
4 portioner50,30 kr per portion
Gremolata gör man på hackad persilja, vitlök och citronskal. Detta kommer ursprungligen från Italien och passar perfekt som till exempel smakförstärkare i en sås.

Fisk
600 gKoljafile
1 mskOlivolja
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskMat & Bak Smör
1 stAluminiumfolie
0,5 tskSalt Fint
Gremolatasås
1 mskFiskfond
2 krmSalt Fint
2 klyftaVitlök Färsk
150 gCitron, (1 st)
1 stPersilja - färsk
2 dlVispgrädde
Tillbehör
125 gSockerärta Färsk
800 gPotatis Fast
1 stRöd Paprika
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten.

2

Gremolata: Skala och riv vitlöken. Tvätta och riv citronskalet och finhacka persiljan. Blanda ihop i en liten skål.

3

Gremolatasås: Koka ihop grädde och fiskbuljong med hälften av gremolatan i en kastrull på svag värme. Krydda ev med lite salt.

4

Fisk: Salta och peppra koljafiléerna på båda sidor. Hetta upp lite olivolja och smör i en stekpanna och stek fisken försiktigt på båda sidor. Pressa över lite citronsaft. Lägg upp fisken på ett fat slå över gremolatasåsen. Täck med folie och håll det varmt.

5

Tillbehör: Skölj ur pannan och fräs sockerärtorna i lite nytt smör. Skölj och skär paprikan i bitar.

Strö över resten av gremolatan över fisken och servera tillsammans med kokt potatis, sockerärtor och paprikabitar.

Näringsvärde: Kcal: 533 Fett: 27 g Protein: 34 g Kolhydrater: 37 g

Bild:

Malou Fickling