Kanellängd
Malin Juhanisdotter

Kanellängd

1 t 30 minEnkelt
61,90 kr
8 portioner1,79 kr per portion
Klassisk klippt kanellängd med mycket smak. Perfekt till vilken fikabjudning som helst! Tips: testa att byta ut kanelen mot vaniljsocker eller kakao för annan smak.

Fyllning
150 gMat & Bak Smör
3 tskKanel Malen
2 dlStrösocker
Garnering
0,5 dlPärlsocker
1 stÄgg
50 gJäst Söta Degar Färsk
150 gMat & Bak Smör
5 dlMjölk
1 dlStrösocker
15 dlVetemjöl
0,5 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll i mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader.

2

Smula ned jästen i en stor bunke. Häll över lite av degvätskan och rör om tills jästen är helt upplöst. Häll sedan över resten av degvätskan. Blanda ned strösocker, salt och 3/4 av vetemjölet, spara resten till utbakningen.

3

Arbeta degen tills den är smidig och släpper bunken. Täck degen med bakduk och låt jäsa ca 60 minuter.

4

Sätt ugnen på 200 grader.

5

Dela degen i 2 lika stora bitar, kavla ut degbitarna, en i taget. Bred ut rumsvarmt smör och pudra med strösocker och kanel.

6

Rulla ihop degen och klipp sedan ”flikar” (ungefär halva bullens tjocklek) med ca 2 cm mellanrum i längderna, vik varannan bit åt höger och varannan åt vänster. Låt längderna jäsa i ca 30 minuter.

7

Vispa upp ägg och pensla längderna, strö över pärlsocker och grädda sedan i ca 20 minuter eller tills längderna fått fin färg.

Bild:

Kerstin Eriksson