Grillad kyckling steak med tryffel och helgrillad blomkål
Mari Bergman

Grillad kyckling steak med tryffel och helgrillad blomkål

45 minEnkelt
422,60 kr
4 portioner65,95 kr per portion
Kyckling steak passar perfekt på grillen och är otroligt saftig och god. Välj gärna kyckling steak med tryffelsmak som tillsammans med helgrillad blomkål och parmesanost blir en magisk smakkombination.

Sallad
65 gSalladsmix
1 mskOlivolja
2 tskBalsamvinäger
1 krmSalt Fint
1 stFänkål Färsk
Blomkål
50 gMat & Bak Smör
1 stBlomkål Färsk
1 stAluminiumfolie
50 gSötmandel Hel
1 stPersilja - färsk
50 gParmesanost
2 krmSvartpeppar
0,5 tskSalt Fint
Kyckling
850 gKyckling Steak
Instruktioner
1

Blomkål: Värm ugnen till 200 grader. Lägg det hela blomkålshuvudet på två ark aluminiumfolie. Krydda med salt och peppar och lägg ett lager av smör runt om hela toppen av blomkålen. Förslut foliet runt blomkålshuvudet och rosta i ugnen i ca 30-40 min.

2

Riv osten, finhacka mandlar och persilja. Blanda i en skål.

3

Kyckling: Grilla kyckling steaken ca 5 min/ sida eller tills kycklingen är genomstekt och har fin grillyta.

4

Sallad: Skär fänkålen i 4 bitar. Pensla med lite olja och grilla på grillen runt om så att de får en fin grillyta och blir lite mjuka.

5

Blomkål: Ta ut den rostade blomkålen och dela den i 4 bitar. Lägg upp blomkålen på ett stort fat och häll över det smälta smöret som är kvar i foliepaketet över blomkålen. Toppa med den rivna osten, persiljan och hackade mandlar. Lägg sallad och den grillade fänkålen vid sidan om och ringla över olja och balsamvinäger. Krydda med lite salt.

Servera kyckling steaken tillsammans med blomkål och sallad.