Allt- i- ett kyckling i ugn, baba ganoush och fänkålssallad

Allt- i- ett kyckling i ugn, baba ganoush och fänkålssallad

1 tEnkelt
346,46 kr
4 portioner40,92 kr per portion
Allt-i-ett kyckling i ugn, baba ganoush och fänkålssallad

Sallad
1 mskOlivolja
1 mskVinäger
1 stÄpple Granny Smith
1 stFänkål Färsk
0,5 stGurka
Kyckling
4 mskVit balsamvinäger
1,5 mskHonung
2 tskRosmarin - torkad
900 gKycklingben Färska
0,5 stZucchini
4 mskOlivolja
1 stRödlök
1 stRöd Paprika
2 krmSvartpeppar Malen
250 gVanliga morötter
500 gPotatis Fast
0,5 tskSalt Fint
Baba Ganoush
1 krmSvartpeppar Malen
75 gFetaost
1 klyftaVitlök Vanlig
2 stAubergine
1 krmSalt Fint
1 mskVinäger
1 mskOlivolja
0,5 stCitron
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Baba ganoush: Skär auberginerna på mitten. Skär ett par snitt i köttet och ringla över lite olivolja och strö över lite salt. Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20 min. Auberginhalvorna är klara när de har blivit mjuka och fått fin färg.

3

Kyckling: Skala rödlök, morötter och potatis. Skär alla grönsaker i klyftor och lägg dem på en plåt tillsammans med kycklingklubborna.

4

Gör en marinad på olivolja, vit balsamvinäger, honung, salt, svartpeppar och rosmarin. Häll marinaden över grönsaker och kyckling och blanda runt ordentligt.

5

Sänk ugnen till 200 grader och flytta ner auberginehalvorna längst ner i ugnen om de inte känns klara. Sätt in kycklingen i mitten av ugnen ca 40 min.

6

Baba ganoush: Ta ut auberginen och lägg över dem på en tallrik. Låt dem svalna lite.

7

Ta ur inkråmet från auberginerna med hjälp av en sked och lägg det i en matberedare tillsammans med olivolja, skalad vitlöksklyfta, citronsaft och fetaost. Mixa till en röra och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.

8

Sallad: Skölj grönsakerna. Skiva fänkål och äpple tunt. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i tunna halvmånar och blanda med äpple och fänkål. Ringla över lite olja och vinäger.

Näringsvärde: 34g Protein 34g Fett 35g Kolhydrater 592 KCAL

Bild:

Linnea Swärd