Örtstekt kyckling med frisk avokado- och mangosalsa
Mari Bergman

Örtstekt kyckling med frisk avokado- och mangosalsa

30 minEnkelt
244,55 kr
4 portioner29,10 kr per portion
En fräsch och färgglad salsa med avokado, mango och äpple passar perfekt till en enkel kyckling med smak av lite örter. Tina kycklingen i kylen över natten.

Kyckling
1 mskOlivolja
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskBasilika - torkad
1 mskMat & Bak Smör
1 tskMynta - torkad
600 gKycklingfile Fryst
0,5 tskSalt Fint
Salsa
1 krmSalt Fint
1 stAvokado
0,5 stChilifrukter
1 stÄpple Granny Smith
0,5 stGurka
200 gMango Fryst
1 krmSvartpeppar Malen
Limeyoghurt
1 krmSalt Fint
0,5 tskHonung
1 stLime
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
Tillbehör
3 dlCouscous
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med örtkryddor, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek kycklingen gyllenbrun på båda sidor. Lägg över den i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15 min.

3

Limeyoghurt: Skölj limen och riv skalet fint på ett rivjärn. Blanda yoghurten med honung och limeskalet, tillsätt några droppar av saften (resten används i salsan). Salta och peppra efter smak.

4

Tillbehör: Tillred couscousen enligt anvisning på förpackningen.

5

Mangosalsa: Gröp ur avokado, skala gurka och äpple och skär allting i fina små tärningar. Blanda med den tinade mangon i en skål. Skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar och tillsätt till salsan. Pressa över limesaft. Salta och peppra lite försiktigt efter smak.

Servera kycklingen med couscous, mangosalsa och limeyoghurt.

Näringsvärde: 626 KCAL 43 G PROTEIN 20 G FETT 62 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd