Bolognese på svenskodlad färs
Mari Bergman

Bolognese på svenskodlad färs

30 minEnkelt
344,50 kr
4 portioner34,67 kr per portion
Spaghetti och "kött"färssås i ny tappning. Här har vi använt oss av en svenskodlad färs som är gjord på sötlupin, gråärt och åkerböna. Klimatsmart och gott. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,42

Bolognese
1 mskJapansk soja
1 krmSvartpeppar
1 krmSalt Fint
50 gStjälkselleri
1 mskGrönsaksbuljong Eko
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskTomatpuré
1 mskRapsolja
400 gVegetarisk Färs
780 gKrossade Tomater
1 tskTorkad oregano
1 stBasilika - färsk
1 tskBasilika - torkad
1 mskBalsamvinäger
2 dlVatten
1 stGul lök
Tillbehör
400 gSpaghetti
50 gParmesanost
Instruktioner
1

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen på medelhög värme i ca 7-8 min.

2

Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka sellerin.

3

Tillsätt ytterligare olja till färsen samt lök, vitlök, selleri, basilika och oregano. Fräs under omrörning tills lök och selleri är mjuk.

4

Tillsätt tomatpuré och stek i 1 min.

5

Tillsätt balsamvinäger, soja, krossade tomater, vatten, buljong/fond, salt och peppar. Låt såsen puttra på låg värme i ca 20 min. Rör om då och då.

6

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

7

Smaka av färssåsen med salt och peppar. Tillsätt finhackad basilika.

8

Sila av pastavattnet och blanda pastan med färssåsen. Lägg upp på tallrikar och riv över rikligt med parmesanost.

Bild:

Pelle Bergström