Grönkålspasta med ostronskivling, brynt smör och salvia
Mari Bergman

Grönkålspasta med ostronskivling, brynt smör och salvia

20 minEnkelt
351,75 kr
4 portioner50,17 kr per portion
Lättlagad vegetarisk pastarätt med färsk ravioli, svamp och grönkål. Perfekt att laga när middagen snabbt måste stå på bordet. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
500 gTortellini Färsk
125 gGrönkål
0,5 stSalvia - färsk
200 gOstronskivling
75 gParmesanost
Från ditt skafferi
100 gMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
0,5 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Riv ostronskivlingen i mindre bitar. Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svamp och vitlök gyllene. Tillsätt grönkålen och låt den fräsa med och bli mjuk. Krydda med en nypa salt och peppar.

3

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

4

Bryn smöret i en kastrull eller stekpanna. När smöret börjar anta en gyllene färg, tillsätt 10 st salviablad. Dra stekpannan åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt.

5

Sila av vattnet från pastan. Blanda pastan med svampen och grönkålen och tillsätt hälften av det brynta smöret.

6

Lägg upp pastan på tallrikar och ringla över ytterligare några droppar brynt smör med salvia. Riv rikligt med parmesanost över pastan och servera meddetsamma.

Näringsvärde: 690 kcal, 23 g protein, 31 g fett, 77 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir