Krispiga fattiga riddare
Hemmakock

Krispiga fattiga riddare

20 minEnkelt
300,60 kr
4 portioner12,14 kr per portion
Fattiga riddare är en klassiker som passar vid många tillfällen och ett perfekt sätt att ta tillvara på bröd som legat och blivit lite torrt. Som frukost, mellanmål eller efterrätt är helt upp till dig och beror till stor del på vad du väljer att servera till. I detta recept serveras de fattiga riddarna med bacon och kryddas med kardemumma, kanel och honung för en riktigt smakrik kombination.

FATTIGA RIDDARE
2,5 mskMat & Bak Smör/Margarin
2 dlStandardmjölk
1 dlRåsocker Strö
1 mskHonung Flytande
0,5 tskSalt Fint
0,8 stFormfranska
1 mskKardemumma Mald
1 mskKanel
3 stÄgg
140 gBacon Skivat
Instruktioner
1

Vispa ihop ägg, lönnsirap/eller honung, kanel, kardemumma och salt i en skål. Tillsätt mjölk, lite i taget, under fortsatt vispning. Doppa brödskivorna i blandningen och vänd dem därefter i råsocker. Stek genast skivorna gyllenbruna och frasiga i smör i en stekpanna. Knaperstek bacon i en het stekpanna. Servera vid säsong med bigarråer.