Köttfärsbiffar med grilloumi, stekt lök, tzatziki och kalamataoliver
Hemmakock

Köttfärsbiffar med grilloumi, stekt lök, tzatziki och kalamataoliver

40 minEnkelt
194,75 kr
4 portioner32,89 kr per portion
Köttfärsbiffar med grilloumi, stekt lök, tzatziki och kalamataoliver

Tillbehör
2 dlTzatziki
1 stRödlök
400 gPotatis
1 krmSvartpeppar
0,5 tskSalt Fint
500 gKöttfärs - Bland
1 stRöd Paprika
2 mskOlivolja
60 gSvarta oliver
200 gGrillost
Instruktioner
1

Ställ ugnen på 225 grader. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Vänd klyftorna i olja och lägg på en ugnsplåt. Ställ plåten i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.

Blanda färsen med salt och peppar. Forma fyra biffar av färsen och stek på båda sidor i en stekpanna. Skala och skär löken i tunna klyftor. Strimla paprikan. Stek löken i olja och lägg i paprikan mot slutet.

Pensla en grillpanna med olivolja och värm den. Skiva Grilloumin och stek dem på båda sidor. Lägg upp biffarna, potatisklyftor, Grilloumi, stekt lök och paprika på tallrikar och servera med oliver och tzatziki.