Rödbetsburgare med getost och pumpakärnor
Hemmakock

Rödbetsburgare med getost och pumpakärnor

2 tEnkelt
511,50 kr
4 portioner50,44 kr per portion
Korngrynen gör dessa rödbetsburgare saftiga medan pumpakärnorna ger en god rostad smak och härligt tugg. Getosten kan givetvis bytas ut mot annan valfri ost, t.ex. halloumi eller vällagrad prästost.

Topping och bröd
1 stKnipplök
250 gHamburgerbröd
1 stPlocksallat
Rödbetsbiffar
250 gRödbetor Färsk
1 dlKorngryn
200 gPumpakärnor
1 dlStröbröd
300 gGetost, Chevre
2 klyftaVitlök
0,5 stFärsk timjan
0,5 dlVetemjöl
Instruktioner
1

Koka korngryn enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

2

Skala och finriv rödbetorna.

3

Skala och finhacka vitlök. Repa och grovhacka timjan. Smula hälften av osten och skär den andra hälften i fyra skivor.

4

Rosta hälften av pumpakärnorna i en torr stekpanna och hacka dem sedan grovt.

5

Blanda ihop rödbetor, rostade pumpakärnor, vitlök, timjan, vetemjöl, ströbröd och den smulade osten. Smaka av med salt och peppar. Låt smeten stå kallt ca 1 timme.

6

Skölj salladen och skiva löken till toppingen.

7

Häll ut resten av pumpakärnorna på ett fat.

8

Forma smeten till fyra stora burgare och panera i pumpakärnorna.

9

Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek biffarna på ena sidan tills de fått fin färg alternativt pensla biffarna med olja och grilla på ett finmaskigt grillgaller. Vänd på biffarna, fördela getostskivorna över biffarna och stek klara på andra sidan.

10

Dela 4 st hamburgerbröd och stek eller grilla i ugn eller på grillgaller.

11

Arrangera goda burgare med sallad, rödbetsbiffar och lök.